Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

8 Sayfa V  « < 6 7 8  
Reply to this topicStart new topic
Register_globals Hatasinin Cozumu, FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it
AgResiFe
mesaj 17.03.2008 - 12:49
İleti #71

Doçent
Grup Simge

Grup: MJ Süper Üye
Üye No: 57.244
Genel Ağ Bilgisi:Uzman
Programlama Dili:Yok
Yazılım Deneyimi: php,js osCommerce
Sisteminiz: Joomla

QUOTE (velialtinay @ 12.03.2008 - 2:35) *
ARkadaslar bu safe mode sorunu nasıl çözücezz safe_mode:off php.ini diye kaydettim attım ana dizine ve admin bölümüne bişey deişmedi yine acık ne yapaabiilirim

arkadasım ini.php die oluşturmayacan sorun bu root icindeki ".htaccess" dosyasini hosta direct at olacak galiba bence sanıyorum olmaması gibi bi lüxü yok:)
Go to the top of the page

+Quote Post
cehennemden_cenn...
mesaj 22.03.2008 - 21:50
İleti #72

Doçent
Grup Simge

Grup: MJ Süper Üye
Nereden: İstanbul
Üye No: 9.536
Programlama Dili:Html
Yazılım Deneyimi: Photoshop, Flash, dreamW, frontP,Camtasia

Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

Bu meşhur sorunla karşı karşıyayım arkadaşlar. lütfen rica ediyorum yardımcı olun. Tm'de satılan bir Os-Commerce teması kurmaya çalışıyorum ancak daha kuruluma bile gecemedim sürekli yukarı da ki hatayı alıyorum. 10larca forum okudum htaccess de 1 0 yapılması gereken yerleri yaptım. değişen birşey yok.

Hosting den mi acaba dedim normal oscommerce 2.2. yükledim onda sorun yok.

Lütfen yarım edin. Bunu yapıp teslim etmem gerek.

Msn: emreerol1907@hotmail.com

+Quote Post
RAUVAS
mesaj 16.04.2008 - 17:37
İleti #73

+SeNYoR+
Grup Simge

Grup: Çevrimdışı & Emektar
Nereden: Paristen
Üye No: 70.677
Genel Ağ Bilgisi:Kod Yazarı
Programlama Dili:Php
Yazılım Deneyimi: Php | Asp | Html | Java | Delphi | Adobe Photoshop | Dreamweaver, Flash | Visual Basic 2007
Sisteminiz: PhpBB
Hosting Hizmeti:Ücretsiz Hosting

Teşekkürler..

+Quote Post
faith
mesaj 17.04.2008 - 4:16
İleti #74

Yeni Üye
Grup Simge

Grup: Yeni Üye
Üye No: 105.538
Genel Ağ Bilgisi:Acemi

QUOTE(NeOlmush? @ 06.07.2007 - 23:19) *
win host kullananlar için maalesef çözüm yok..vaktiniz varsa hostunuzu değiştirin...

ya kardeş eğer access win hostda kullanmadığına eminsen bi cvp yaz yoksa linux e geçicem..
kimisi localde kimisi win hosta kurmaya çalışıo ondan sonra zırlayıp duruyo olmayınca (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) :D

+Quote Post
faith
mesaj 17.04.2008 - 4:18
İleti #75

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 105.538

QUOTE(trtint @ 08.12.2007 - 4:32) *
bu baslik tam bir arapsacina donmus durumda. Kimisi kendi bilgisayarinda kurmus kimisi hosta. ayrica araya joomla icin ayni hatayi alanlarda karismis. oscommerci icin olan onerileri joomlacilar uygulamis joomlaci bi cozum onermis oscommerci kuran biri denemis:) biriside root neresi diyor:D

koptum yyaaaaaaaaaa:D:D:D:D root neresiiii (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) :D:D

+Quote Post
vajlent-X
mesaj 18.04.2008 - 19:49
İleti #76

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 54.174
Genel Ağ Bilgisi:Kod Yazarı

arkadşlar eger bu sorunla karşılaşıorsanız.. çaresini buLdm..

http://www.dosya.cc/RegisterGlobalsPatchFiles_1.zip.html

burdaki catolog klasörü içindekileri ftp nize atın.. sorun düzelecektir.. php.ini off olsada sorun yok (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
MuSaB^^
mesaj 03.05.2008 - 1:07
İleti #77

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 76.174

Teşekkur ederım nette bır saat aradım bulamadım bu çözumu ya teşekkurler rahatladım

+Quote Post
Huseyin Ilhan
mesaj 21.06.2008 - 22:52
İleti #78

Acemi
Grup Simge

Grup: Üye
Üye No: 22.693
Sisteminiz: MyBB

Arkadaşlar Oscommerce için //Localhost taki ""Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.""
Sorununu Halen çözemedim Geçmiş sayfalara baktığımda Php.ini denilen bir dosya oluşturmamuız gerekiyor galiba ama nasıl ouşturcağımızı kimse yazmamış. Sistem Hosting te gayet düzgün çalışıyor ama localhossta bir türlü beceremedim. tyardımlarınızı bekliyorum.

+Quote Post
aslanbirdal
mesaj 06.09.2008 - 6:09
İleti #79

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 72.010

Vallahi konu çok fazla ilginçleşmiş 2006 yılından başlayp 2008 yılına kada arap saçına dönmüş. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Neyse, bende bişiler ekleyeyim belki bir faydası olur.

1- Redhat linux ve diğer bir çok Linux sunucularda php.ini dosyası "/etc/php.ini" şeklinde dir. Yani "/etc" alt dizininde bulunur.

2- Windows türevlerinde ise windows alt dizinindedir.

3-php.ini kullanımına gelince, bu çok karmaşık ve birazda sorunları zincirleme olan bir konu. register_globals,
safe_mode, disable_functions, memory_limit, max_execution_time, display_errors gibi bazı girdilerin kullandığınız uygulamalarda büyük sorunlar yaratabileceğini çok iyi bilmek gerekir. Aslında php manuel burada en iyi php oyuncusu olarak sahneye çıkıyor. ( ne yazık ki ingilizce [ Türkçesi de vardı ama yarı ingilizce yarı türkçe bir belge olduğu için tavsiye etmem. ] )

Neyse asıl konuya döneyim.

4- ".htaccess" dosyası bir çok konuda büyük yardımları olan bir dosya olarak imdada koşar hızır gibi.
kullanımı basittir aslında. php nin register global leri için iyi bir yöntemdir, sunucuyu risk etmezsiniz.
Eğer linux kullanıyorsanız önce windows ta, yani kendi bilgisayarınızda notepad'i açıp içine php_flag register_globals on şeklinde bir giriş yaparak kaydetme sırasında ".htaccess" adını vererek kayıt türünüde Tüm
dosyalar olarak seçin yoksa uzantısı txt olacaktır. Bu arada windows ta ".htaccess" dosyasını sağ tuş tıklayıp oluşturamazsınız windows buna müsade etmeyecektir. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

sonra sitenizin web sayfalarının bulunduğu kök dizinine bu ".htaccess" dosyasını upload edin. ( FTP programları aksi belirtilmedikçe başında nokta bulunan dosyaları göstermez çünki un*x ve linux çeşitlerinde başında nokta bulunan belgeler gizli dosyalardır. bunu aşmak için kullandığınız ftp programının seçenekler bölümünden gizli dosyaları görülebilir duruma getirin. ) kök dizininiz büyük ihtimalle "httpdocs", "public_html", "www_root" gibi dizinlerin içidir.
eğer kök dizininize koyarsanız kök dizininizin tüm alt dizinleride ".htaccess" dosyasındaki girdilerden etkilenecek ve bu girdilerin kurallarına uyacaktır.

5-Bu işlemleri windowsta dakullanabilirsiniz. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Saygılarımla,

+Quote Post

8 Sayfa V  « < 6 7 8
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

RSS Basit Görünüm Tarih: 10.09.2010 - 1:35
Site içi Reklam: reklam@mjturkiye.net - Adds On This Site: add@mjturkiye.net
2005 / 2009 MJ Sistem - MJ Türkiye Internet Hizmetleri
Creative Commons License